Over ons.

SJB Media

SJB Media is een concepting en mediaproductiebedrijf met een groot maatschappelijk hart opgericht door tv-presentator en programmamaker Sipke Jan Bousema en nieuwe media expert Willem van Leunen. 

'Wij dragen met onze producties bij aan de groei en ontwikkeling van mensen. Wij doen dit door het bedenken en produceren van maatschappelijk betrokken tv-programma’s, events, campagnes en documentaires. SJB Media staat voor communicatie, concepten en content die we samen met jou als opdrachtgever creëren. Onze uitgangspunten: liefde, vrijheid, betrokkenheid en verbinding zie je terug in al onze producties. 

Ons enthousiaste team van professionals werkt vanuit de creatieve hotspot Het Ambachtslab in De School én aan de Prinsengracht in hartje Amsterdam. Wij specialiseren ons in conceptontwikkeling, tv-producties, voice-overs, online content, interactieve presentaties en communicatieondersteuning. Tegelijkertijd richten we ons op de ontwikkeling en inzet van nieuwe media zoals virtual reality, augmentend reality en projection mapping. De unieke concepten en content van SJB Media maken een impact bij jouw doelgroep!’
Sipke Jan Bousema

Sipke Jan Bousema is bij jong en oud bekend als televisiepresentator van populaire programma’s als ZipZoo, Museumbende en Opsporing Verzocht. De geboren Fries is sinds 2003 met veel passie en inzet actief als conceptontwikkelaar, programmamaker en televisieproducent.

Met zijn Amsterdamse productiehuis SJB Media bedenkt en maakt hij maatschappelijk betrokken programma’s, content, events en campagnes waarin groei en ontwikkeling van mensen centraal staan. Zijn documentaires - zoals ‘Strijders voor de Liefde’ over mensenrechtenactivisme - worden over de hele wereld bekeken. Sipke is doortastend, authentiek en hij staat voor kwaliteit. Hij weet te overtuigen en verbinden met zijn werk én met zijn persoon.  
Willem van Leunen

Willem van Leunen heeft een andere kijk op zo ongeveer alles. De geboren Limburger is een uitvinder die de wereld wil verbeteren. Zo bedacht hij drie jaar voor de lancering van Skype al een manier om te bellen via WiFi.

Zijn eerste grote zakelijke succes is de creatie van een eenvoudig beheersysteem voor Flash websites in 2001. Hierdoor groeit SJB Media van een startup uit tot een bedrijf dat meer dan veertig websites per jaar maakt.

Denk je aan innovatie, dan denk je aan deze creatieve techneut. Zo is Willem een specialist op het gebied van projection mapping, augmented en virtual reality en ontwikkelt hij apps - samen met een internationaal team. Die apps  zijn vaak entertainend van aard, maar hebben altijd een boodschap. Zo werkt hij momenteel aan een speurtocht game voor jonge kinderen die hen leert de juiste beslissingen te maken.

Willem is een lekker eigenwijze doorzetter. Een man die gelooft in vrijheid en innovatie. Een scheppende geest die niet alleen ideeën bedenkt, maar ze ook nog eens realiseert.
contact