About us.

Sipke Jan Bousema groeit op in Friesland. Zijn vader Anne is leraar pedagogische academie, de Pabo, en zijn moeder Jet is jarenlang werkzaam in de gezinsverzorging en later verkoper in een juwelierszaak. Sociaal maatschappelijke onderwerpen, zoals groei en ontwikkeling van mensen en de aandacht voor schoonheid worden bij Sipke Jan met een unieke briljanten paplepel ingegoten.

Hij heeft een passie voor media en televisie en ziet daarin een inspirerend podium om grote groepen mensen te kunnen bereiken. Als 8-jarige is hij al geïntrigeerd door de media en het ‘totaaltheater’ dat o.a. televisie biedt. Op zijn 8e begint Sipke Jan met De Bousema Krant. Hij wisselt hij van basisschool, in deze nieuwe inspirerende omgeving krijgt hij de kans om theater te maken en het organiseren en presenteren van Play Back Shows. Door het bollenrapen en -pellen verdient hij op z’n 15e tijdens zijn vakantie zijn eerste camera set bij elkaar. Hij begint met het maken van filmpjes voor familie en vrienden.

Tijdens middelbare school komt hij in contact met de NCRV waar hij de jongste NCRV correspondent wordt. Hij organiseert o.a. busreizen naar populaire tv programma’s.

In 1999 komt zijn droom uit: hij krijgt de kans om het Schooltv Weekjournaal te presenteren. Bij de AVRO bedenkt en presenteert hij de populaire programma’s ZipZoo Coördinaat X en Museumbende en presenteert hij talloze andere programma’s, waaronder het Junior Eurovisie Songfestival en Opsporing Verzocht.

Na jarenlang te werken als programmamaker, bedenker en presentator bij de AVRO en de NTR, trekt Sipke Jan zich als presentator terug om zich beter te kunnen focussen op het uitbouwen van zijn eigen productiehuis.  Waarmee hij maatschappelijk betrokken programma’s, documentaires, events en campagnes realiseert. Zijn documentaires worden bekeken over de hele wereld.

Prijzen: Academy Award / Gouden Beeld voor beste nieuwkomer, Gouden Stuiver, Cinekid Publieksprijs beste jeugdprogramma ‘Jong talent: in Muziek’ / 'Zapp Music Challenge’.

Willem van Leunen, zoon van vader Rinus (glaskunstenaar) en moeder Elly (lerares speciaal onderwijs moeilijk lerende kinderen), groeit op in Limburg. Van kleins af aan kijkt Willem op een verfrissende manier naar de alledaagse werkelijkheid. Hij is altijd bezig met uitvinden. Dit varieert van koken tot aan het combineren van techniek met creativiteit…

In een wereld waar veel mogelijk is, alles leuk is en te veel opties zijn, is het voor Willem lastig kiezen. Door zijn muzikale achtergrond (piano) komt hij in aanraking met de studie muziektechnologie in Hilversum. Hij studeert daar in 2001 Cum Laude af en wint een award voor meest veelbelovende student en zijn afstudeerproject wordt bekroond met de Kunstanjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Zijn eerste grote zakelijke succes wordt de creatie van een eenvoudig te gebruiken beheersysteem voor Flash Websites in 2001, waarmee hij zijn tijd ver vooruit is. Door deze uitvinding groeit SJB Media als startup uit tot een bedrijf waar 40 minimaal websites per jaar worden gerealiseerd.

Het bedrijf groeit in de daaropvolgende jaren enorm, maar er blijkt geen ruimte meer te zijn voor de creatieve gedachte van de twee eigenaren. In plaats van mee te groeien met het bedrijf SJB Media, besluiten Sipke Jan en Willem dat het bedrijf weer moet krimpen, waardoor de twee eigenaren zich weer kunnen focussen op wat de twee echt gelukkig maakt, het creatieve proces en de realisatie van nieuwe en unieke producties.

CONNECT