Campagne Leverstijl
We hebben het initiatief genomen voor een langlopende leefstijlcampagne met de focus op de lever, leververvetting en gedragsverandering.

Aanleiding voor deze ‘LeverStijl’-campagne is de voorspelde stijging van het aantal mensen met leververvetting. Naar schatting heeft 1 op de 5 Nederlanders nu al een vette lever. Alleen weten veel mensen dat niet; klachten openbaren zich pas in een laat stadium en kunnen leiden tot leverontsteking, leverfalen en leverkanker. Maar als je er op tijd bij bent, kan dat voorkomen worden. De nieuwe campagne LeverStijl moet mensen informeren en bewegen om het tij te keren voordat het te laat is.

De campagne bestaat uit een 3D-portal (www.leverstijl.nl), Facebook, Instagram en YouTube. Op de 3D-portal krijgen bezoekers informatie en handvatten van experts en ervaringsdeskundigen om met kleine stappen een groot resultaat te bereiken op het gebied van een gezondere leefstijl.

Naast informatie over de lever, het bijzonder herstellende vermogen van dit orgaan en leververvetting worden ook laagdrempelige tips en tricks geboden. Er zijn bijvoorbeeld artikelen te vinden over de reden waarom het logo van een fastfoodketen zo’n aantrekkingskracht heeft, de slimme verkooptrucs van de supermarkt en waarom groen en bewegen goed is tegen stress. Behalve de verhalen omvat de portal een groot aantal video’s met weetjes en adviezen van een gedragsexpert, een leverarts, een leefstijltrainer en een voedingsdeskundige.

De portal biedt wekelijks nieuwe content. Zo kunnen er vlogs worden bekeken van Deborah, Peter en Nienke. Zij worden door LeverStijl gevolgd in hun stappen naar een nieuwe leefstijl onder begeleiding van een gedragsexpert en een leefstijltrainer. Daarnaast delen ook cabaretière Karin Bloemen en operazangeres Francis van Broekhuizen hun ervaringen op weg naar een gezondere leefstijl.

Voor meer informatie neem contact met ons op:

Sipke Jan Bousema: sipkejan@sjbmedia.nl 06 - 53 54 50 61