Amsterdam UMC

Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 2500 mensen te horen dat ze alvleesklierkanker hebben. Bij nog veel meer mensen is er sprake van een alvleeskliertumor, die al dan niet kan uitgroeien tot kanker. Dit nieuws komt vaak als een klap en kan het leven van patiënten behoorlijk op zijn kop zetten. Zeker omdat de levensverwachting bij alveesklierkanker niet hoog is...

In een serie van 3 reportages volgen we patiënten die te horen kregen dat ze een tumor of kanker van de alvleesklier hadden. Ze vertellen wat voor impact dit had en hoe ze er uiteindelijk mee om zijn gegaan. Daarnaast leggen specialisten en verpleegkundigen uit hoe een behandeling eruit ziet en wat de laatste ontwikkelingen zijn.

Deze productie is uitgevoerd in samenwerking met het Amsterdam UMC, de Living With Hope Foundation (LWHF), en de Maag Lever Darmstichting (MLDS). Klaas Drupsteen is de interviewer.

Wat vond de klant?

"Door de professionele en creatieve aanpak van SJB Media is onze boodschap nu vertaald in 3 prachtige patient-journey video's. SJB is inmiddels gespecialiseerd in patiënt-video's, wat ontzettend veel helpt in de voorbereiding en uitvoering van de opnames en fijn is voor de patiënten die een rol spelen. Wij zijn blij met het eindresultaat en kijken uit naar verdere samenwerking in de toekomst!" Drs. Sjors Klompmaker, arts-onderzoeker Amsterdam UMC (afdeling chirurgie).

Reacties

No items found.

Content voor deze productie

Meer Producties