Ons

Vraag: Hoe zorgen we ervoor dat alle 3500 medewerkers eensgezind en gemotiveerd aan de slag gaan met dit nieuwe ECD?

Opdrachtgever: Cosis. Deze zorgorganisatie biedt in Groningen en Drenthe hulp aan mensen met een verstandelijke of geestelijke uitdaging. De 3500 medewerkers zijn actief op ruim 200 locaties. De organisatie stond aan de vooravond van de invoering van een nieuw elektronisch cliëntendossier (ECD).


Uitvoering: SJB Media ontwikkelde een interne campagne met in de hoofdrol medewerkers uit alle lagen van de organisatie. Zij waren vanaf het begin betrokken bij de keuze voor het nieuwe systeem en vertelden uit eigen ervaring over de pluspunten van het systeem en de uitdagingen die nog in het verschiet lagen. De open en eerlijke communicatie zorgde voor een breed draagvlak.


Toelichting: De campagne behelsde posters met de hoofdrolspelers, video’s gefilmd op locatie en wekelijkse blogs. Hierin vertelden cliënten en medewerkers van de werkvloer, van kantoor en uit het management over hun ervaringen met het nieuwe systeem en hun verwachtingen ervan. Via de posters en intranet werd opgeroepen vragen in te sturen. Dit resulteerde in een duidelijke vraag & antwoordlijst die wekelijks werd aangevuld. De herkenbaarheid en het open karakter van de campagne zorgden voor een positieve invoering van het elektronisch cliëntendossier.

Reactie opdrachtgever:  “Al in het kennismakingsgesprek voorafgaand aan het project Implementeren van het Elektronisch Cliënten Dossier ‘ONS’ bleken onze wensen herkenbaar en in creatieve, conceptuele ideeën verwerkt. SJB media kenmerkt zich als eager, proactief, adequaat maar vooral met oog voor de realiteit van het dagelijks handelen van de toekomstige gebruikers van het systeem. De communicatie op intranet via blogs en diverse posts werd door onze collega’s positief ontvangen. Doordat collega’s zelf online vertelden over de campagne en de informatieverstrekking, ontstond een gevoel van ‘trots’ en ‘samen’.  De slogan – concepten, campagnes en content die we samen met jouw creëren – uiten is één, waarmaken een ander. SJB media is hun woord nagekomen.“

Gerda Helmens, Hoofd P&O Cosis

Reacties

No items found.

Content voor deze productie

Meer Producties