'Always Part of a Team; Heroes of Football'

Een Europese missie om ervoor te zorgen dat iedereen die houdt van voetbal of deel neemt aan het spel, voor 100% van het spel kan genieten en dat ze voor 100% kunnen zijn wie ze zijn. Op deze manier kan iedereen zich voor 100% inzetten voor het spel en zijn team.

Heroes of Football een initiatief van Sipke Jan Bousema, Marieke Slinkert en de John Blankenstein Foundation in samenwerking met KBVB (BEL), PrideSports (ENG), Universität Vechta (DUI), B Yourself (FRA), UISP (ITA) en EGLSF (EUR).

Voetbal

Voetbal is de grootste sport ter wereld en een sport waar over waarover seksuele oriëntatie (waaronder bijvoorbeeld homoseksualiteit) en gender identiteit profvoetballer nog nauwelijks wordt gesproken Voetbal bereikt als sport de meeste mensen. Voetbal kan daarom een enorme bijdrage leveren en een voorbeeldfunctie innemen: op weg naar een inclusieve maatschappij waar iedereen mee kan doen ongeacht zijn of haar seksuele geaardheid.

Heroes of Football 

Op dit moment is er nog geen enkele actieve profvoetballer in Europa die openlijk homoseksueel is.  Wij kijken vooruit naar 2020: ondenkbaar dat er dan geen openlijk homoseksuele spelers op het veld staan.

We weten dat profspelers anno 2016 in de kast blijven omdat er veel spanning op het onderwerp zit en er veel onzekerheden ‘lijken’ te zijn als je als (prof)voetballer uit de kast komt. Zoals de onzekerheid over spelers die geen kleedkamer met je willen delen en supporters die je niet zullen accepteren. In het amateurvoetbal haken vele voetballers in de pubertijd al af als ze erachter komen dat ze homo zijn. Zo gaat er veel plezier in het voetbal èn mogelijk toptalent verloren.

Heroes of Football gaat nu het tij keren en zorgen dat iedereen die wil voetballen deel kan nemen aan het spel, daarin plezier kan beleven en spelers overal kunnen zijn wie ze zijn.

© voor meer informatie zie de website www.heroesoffootball.eu

Reacties

No items found.

Content voor deze productie

Heroes of Football/Project movie
Heroes of Football kick start with Ruud van Nistelrooij Radja Nainggolan Dries Mertens and more

Meer Producties