'Samen Bouwen aan Samen Leven' | Min. SZW

In 2018 hebben we samen met het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid met veel plezier en voldoening de netwerkwerkdag voor de directie Samenleving & Integratie gecreëerd en georganiseerd, in het bijzijn van Minister Wouter Koolmees.

In het concept met de titel ‘Samen Bouwen aan Samen Leven’ hebben we podium gegeven aan inspirerende voorbeelden uit de samenleving. Via speeches, videoreportages over bijzonder ‘gewone’ nederlanders, een talkshow met de geportretteerden en deelsessies hebben we met de c.a. 500 aanwezigen ’bouwstenen’ verzameld voor een succesvolle samenleving waaraan iedereen mee kan doen. Zie via onderstaande links foto's, reacties op de dag en de video's die we maakten.

Jeanette Verbruggen van de directie Samenleving & Integratie van het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelenheid over onze samenwerking: 

"De afgelopen maanden intensief vol passie, humor en liefde voor de ‘gewone’ mens in de maatschappij samen gewerkt aan het creëren van een mooi, inhoudelijk programma. De netwerkbijeenkomst van de directie Samenleving & Integratie van het ministerie van SZW is een heel groot succes geworden. Mede dankzij de bijdrage van Sipke Jan Bousema zowel bij het voortraject als op de dag zelf in zijn rol als dagvoorzitter. Zet 2 creatieve mensen bij elkaar die out of the box durven te denken en beslissingen durven te nemen. Dan volgt er een warme, persoonlijke en verrassende bijeenkomst voor 400 deelnemers en minister Wouter Koolmees waar men nog lang over napraat! Trots op onz samenwerking!"

Lees verder aanvullende reacties:

Reacties

Waardevolle middag in Den Haag gehad vandaag. De directie Samenleving & Integratie organiseerde een netwerkbijeenkomst SAMEN BOUWEN AAN SAMEN LEVEN. Tijdens de middag werden ervaringen uitgewisseld over allerlei gebieden die relevant zijn voor het samen leven. Denk hierbij aan integratie, diversiteit en investeren in sociale veerkracht en weerbaarheid. Samen met Ron van Wonderen van het Kennisplatform Integratie & Samenleving verzorgde ik 1 van de workshops tijdens deze middag. Grote vragen daarbij: hoe blijf je als samenleving in verbinding met elkaar? Hoe investeer je in "het stille midden"? Hoe verstevig je de veerkracht in de samenleving. Ik zag veel bekende gezichten vandaag. Mensen uit mijn netwerk. Allemaal even betrokken bij deze ingewikkelde vraagstukken.

Vera Bauman
Senior programmamanager bij Gemeente Rotterdam

Het was een ongelooflijke eer dat ik vandaag als panellid (mede namens de werkgroep D&I van het Ministerie van SZW) plaats mocht nemen naast prachtige mensen die echt het verschil maken in onze samenleving. Veel dank aan Aad van Loenen van Praktijkschool De Einder in Den Haag, Salim en Wali Alizadha van het Afghaanse restaurant Darah in Utrecht, Daan en Janny Pols uit wijk de Bloemhof in Rotterdam. Een geslaagde netwerkbijeenkomst van de directie Samenleving & Integratie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid! Prachtig georganiseerd door Jeannette Verbruggen en geweldig voorgezeten door Sipke Jan Bousema.

Bouchra Talidi
Projectleider Diversiteit en Inclusie bij Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Netwerk event Samen bouwen aan samen leven van het ministerie van SZW. Mooi en inhoudelijk sterk programma door de directie Samenleving & Integratie over meedoen, kansen creëren en kansen krijgen, thuisgevoel, diversiteit, o.a. mét en niet over statushouders en niet alleen woorden maar ook daden en creatieve oplossingen. Dat stemt de mens optimistisch.

Chantal Suissa-Runne
Director bij YOUnite Coaching Training Consulting

Toewijding en liefde. Samen bouwen aan samen leven. De geslaagde netwerkbijeenkomst van de directie Samenleving en Integratie van met Ministerie SZW leverde veel bouwstenen op voor het toekomstig beleid van ons departement. Benieuwd hoe het opgepakt wordt. En uitpakt... Het was ontroerend en inspirerend om te zien hoe enkele prachtvoorbeelden uit de praktijk, het verschil maakten: Aad van Loenen van Praktijkschool De Einder in Den Haag, Wali Alizadha, Salim en het Afghaans restaurant Darah in Utrecht, Daan en Janny Pols uit wijk de Bloemhof Rotterdam, Bouchra Talidi en haar werkgroep Diversiteit en Inclusie.

Patrick Wouters
Senior communicatieadviseur | tekstschrijver | netwerker

Content voor deze productie

Netwerkdag #1
Netwerkdag #2
Netwerkdag #3
Netwerkdag #4
backstage SZW
backstage SZW
backstage SZW
backstage SZW
SZW Presentatie
SZW Presentatie
SZW Presentatie

Meer Producties